Učinkovito prezračevanje trave je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja trave


Učinkovito prezračevanje trate je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja katere koli trate, spodbujanje globoke rasti korenin in hranilnih snovi v zemljo. To je veliko lažje doseči, če ste opremljeni z motornim prezračevalnikom trave, oziroma za vas to naredi bencinski prezračevalnik trave. Na zanesljiv prezračevalnik na bencinski pogon lahko namestite bodisi votle jedre (za stisnjene trate) bodisi trdne konice (za splošno vzdrževanje trate) – in ključna značilnost tega izdelka je dejstvo, da lahko roglje spremenite iz konic v jedra (ali obratno) v manj kot petih minutah.

Prednosti uporabe vrtnega prezračevalnika so tudi zložljive ročice

Zložljive ročice olajšajo shranjevanje in transport. Običajno so tudi nastavljivi po višini – za spreminjanje višine stroja se uporabljajo 3 nastavitve, kar se doseže s spreminjanjem položaja zadnjih osi. Vsaka os ima 3 luknje, ki jih je mogoče pritrditi na okvir ogrodja. Pritrditev osi na luknje z najnižjim položajem bo povzročila premik zobcev bližje tlom in s tem povečanje globine, kar pomeni, da lahko prezračevalnik prodre tudi za 10 mm. Dva alternativna položaja bosta dvignila višino zobcev od tal in zmanjšala globino prodiranja zobcev. Vsak položaj koraka bo povečal ali zmanjšal globino zobcev za 10 mm.

Učinkovito prezračevanje trate je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja katere koli trate, spodbujanje globoke rasti korenin in hranilnih snovi v zemljo.

Bencinski prezračevalnik trave je izredno enostaven za uporabo. Zmogljiv in zanesljiv motor omogoča, da stroj neovirano deluje tudi na najtežjih vrtnih terenih do nagiba največ 20 stopinj.

Imate eno ročico za vklop pogona do zobcev, drugo pa, da jih spustite v tla. Stroj deluje tako, da z močjo motorja zabode robove v tla in ima dodatno lastno moč, zato vam ga ni treba potiskati. Zobje lahko vdrejo do 3 cm globoko v zemljo, odvisno od pogojev in teksture tal, in jim vsakič omogoči popolno prezračevanje.

Poleg tega je prezračevalnik opremljen z lahkimi pnevmatskimi pnevmatikami, ki ne le pomagajo zmanjšati morebitne poškodbe travnika, ampak so tudi zelo vodljive narave in jih je mogoče enostavno usmeriti v težka območja vašega vrta. Udobno se bo prilegal skozi standardna vrtna vrata.

Prednost prezračevanja travnika je v tem, da omogoča, da zrak, voda in hranila dosežejo korenine trave, olajšajo zbijanje tal in odstranijo neželeno slamo in tujkov. Pred obratovanjem preverite globino zemlje z vrtnimi vilicami, da zagotovite, da je zemlja globlja več kot 10 cm.

Stroja ne uporabljajte na mokrih travnikih ali v mokrem vremenu. Preden začnete prezračevati, je treba travo skrajšati in jo očistiti predmetov, kot so kamni ali palice. Vsekakor je nujno upoštevati navodila prodajalca oziroma proizvajalca.

V isti kategoriji: