HR domene se ne sme preprodajati


HR domena velja za nacionalno domeno Hrvaške. Poleg fizičnih oseb z osebno identifikacijsko številko tovrstno domeno lahko z nekaterimi izjemami registrirajo še pravne osebe. Te pa morajo imeti sedež na ozemlju Evropske unije ter številko DDV. Register ter vrhnji DNS strežnik za .hr upravlja hrvaški register dns.hr. Za domeno ni možno vračilo denarja oziroma reklamacija, četudi bi se na primer zmotili le pri eni črki.

Domena .hr se lahko registrira za približno 100 evrov. Gre namreč za eno od najdražjih domen po celem svetu. Vsekakor pa obstaja tudi precej ugodnejša različica tovrstne domene. To je domena .com.hr. Takšno domeno lahko registrirajo vse fizične ali pravne osebe, in to brez kakršnih koli omejitev. Cena je okoli 10 evrov.

Hr. domena
HR domena velja za nacionalno domeno Hrvaške. Poleg fizičnih oseb z osebno identifikacijsko številko tovrstno domeno lahko z nekaterimi izjemami registrirajo še pravne osebe.

Cenejša ali dražja različica hr domene

Vsekakor večina najprej cilja na ugodnejšo različico hr domene. Kljub temu pa se veliko bolj obrestuje nakup dražje. Če boste na primer za svojo spletno stran uporabljali .hr domeno, boste vsekakor pridobili veliko večje zaupanje med spletnimi obiskovalci na hrvaškem trgu. Dodatna prednost za registracijo dražje različice je tudi ta, da večina namreč prepozna razliko med domeno .hr in .com.hr.

Domena HR pa vam prav tako prinaša veliko višjo uvrstitev med rezultati iskanj na hrvaškem trgu, ki jo obiskovalci spleta opravijo v Google iskalniku. Predvsem zaradi težjih pogojev ter višje cene pa obstaja precej velika verjetnost, da je želena domena .hr še prosta. Tako lahko z njeno registracijo uspešno prehitite svojo konkurenco na lokalnem trgu. Če je želena hr domena še prosta, pa lahko preverite tudi na spletnih straneh ponudnikov.

Še ena posebnost hr domene

Dodatna posebnost domene HR je tudi ta, da jo je prepovedano preprodajati. Če ste domeno registrirali, to pomeni, da je kljub precej visoki cen ne smete prodati oziroma ponujati drugi osebi. Ravno zato je tovrstna domena še toliko težje dosegljiva za fizične ter pravne osebe, ki ne izpolnjujejo pogojev za registriranje. Če torej postanete lastnik tovrstne domene, potem imate na hrvaškem trgu v resnici še veliko večjo prednost pred konkurenco.

Izjemna uporabnost hr domene

Za uspešno poslovanje na hrvaškem trgu torej potrebujete hr domeno. To vam bo prineslo še veliko večje zaupanje. Tudi sicer vam takšna domena prinaša izjemno velik potencialni trg znotraj Evropske unije. Tega pa vsekakor ne smete spregledati. 

V isti kategoriji: