Plinski roštilj – novi kralj piknika


Predstavljajte si tole: smo sredi poletja, zunaj pripeka vročina, otroci se namakajo v bazenu na vrtu. Vaši prijatelji posedajo v senci s pivom ali osvežilno pijačo v roki, vi pa na žgočem soncu stojite pred žarom in se trudite zakuriti ogenj in razgreti oglje, da boste lahko na njem spekli kosilo za petnajst ljudi. Zveni znano? Če tudi vas že ob sami misli na vročino oblije znoj, potem razmislite o tem, da bi kupili plinski roštilj. Tako bo peka na žaru veliko bolj prijetna!

Hitra in enostavna uporaba

Ena glavnih prednosti, ki jo ponuja žar na plin, je prav hitrost in udobje pečenja. Plinski roštilj je namreč vedno v pripravljenosti. Preprosto morate obrniti gumb in počakati nekaj minut, da se razgreje in je pripravljen. In to kadarkoli si zamislite. Recimo, da se vam je po službi zahotelo čevapčičev. Morate jih samo kupiti, prižgati žar in v nekaj minutah imate lahko okusno večerjo, pripravljeno mimogrede. Po koncu peke je tudi pospravljanje enostavno, saj morate počistiti samo ploščo. Pozabite lahko na zamudno čiščenje pepela, žara in okolice.

Plinski roštilj lahko postavite na balkon, teraso ali vrt, tako da vam je vedno pri roki. Ena od pomembnih prednosti je tudi, da imate pri njem odličen nadzor nad temperaturo peke. Če bi se radi izognili požaru, kadar pečete bolj mastno meso, lahko hitro znižate temperaturo samo z obratom gumba. Če znate uporabljati navadni kuhinjski štedilnik, potem vam tudi plinski roštilj ne bo povzročal preglavic, saj je njegova uporaba zares preprosta in lahka. Lahko bi rekli, da gre za aparaturo, ki je idealna za naš dom. Pa pravzaprav ne samo za vrt, kot marsikdo misli. Roštilj lahko uporabite tudi v dnevni sobi ali na balkonu, na terasi, v garaži in še kje. Seveda pazite na varnost ter na to, da ne boste imeli popackane celotne okolice, vendarle pa z njim ni večjih težav. Lepo očiščen lahko v večji dnevni sobi predstavlja celo okras, tako kot denimo talna svetila ali rododendrom.

Mmm, tisti okus po prekajenem

Eden glavnih argumentov nasprotnikov plinskega roštilja je, da ta preprosto ne zagotovi enakega okusa »po žaru« kot žar na oglje. Vendar to ne drži, saj tisti znameniti okus »po žaru« ni nič drugega, kot okus po mesu, ki se je predolgo žgalo na direktnem ognju. Pravi okus dosežete z dimljenjem mesa. Ko meso pečete, se maščoba na njem topi in kaplja na vročo površino spodaj in ravno tisti dim, ki nastane z gorenjem maščobe, poskrbi, da ima meso prav poseben okus, ki ga vsi tako obožujemo.

Plinski roštilj je poleg tega opremljen s pokrovom, s pomočjo katerega lahko ta dim ujamete, da meso dobi odličen prekajen okus, zaradi katerega bo vse, kar boste spekli na njem še posebej okusno.

Avtomatsko zalivanje vrta nam omogoča, da ohranjamo naš vrt lep. Več o tem pa če sledite povezavi.

V isti kategoriji: