Pravilno delujoči kegerator ohranja pivo ohlajeno


Kaj je kegerator?

Kegerator je hibridno ime, ki se uporablja za povezavo dveh besed v zelo priročno kombinacijo med sodčkom in hladilnikom. V tem primeru dobimo uživanje v osvežujočem ledeno mrzlem in perfektno točenem pivu.

Za komercialno uporabo morajo biti kegeratorji narejeni bolj trpežno in z boljšimi materiali kot domači kegeratorji. Imeli bodo večje ventilatorske motorje in kompresorje, ki bodo porabili več energije, vendar bodo morda bolj energetsko učinkoviti od tistih, ki so zgrajeni za domačo uporabo. Priporočamo vam, da si ogledate ocene Energy Star, če vas skrbi za okolje.

Komercialni kegeratorji bodo običajno trajali dlje in bodo potrebovali manj vzdrževanja kot domači kegeratorji tipa Versonel VSL155TDSS, vendar boste za te prednosti plačali veliko več. Prav tako so ponavadi videti bolj komercialno, saj so večinoma izdelani iz težkega nerjavečega jekla. Vendar pa obstajajo podjetja, ki prodajajo dekorativne obloge za te velike naprave.

Zunanji kegeratorji

Ali ste tip človeka, ki ima rad naravo? Mogoče imate samo srečo, da živite v sončni južni Kaliforniji, kjer sije sonce medtem ko pada dež? No, potem bi morda morali razmisliti o zunanjem kegeratorju. Tako kot pri komercialnih kegeratorjih, zunanji kegeratorji nimajo posebnih lastnosti, razen dejstva, da so namenjeni za zunanjo uporabo. Številni prostostoječi kegeratorji so namenjeni za notranjo in zunanjo uporabo, nekateri pa so nameščeni na kolesih, kar omogoča enostavno premikanje. Ponavadi so bolje izolirani in imajo večji hladilni sistem, ki bo zagotovil, da vaše pivo ostane hladno na visokih temperaturah.

Kako izbrati ustrezen kegerator

Obstaja veliko možnosti, ko se odločate katero vrsto kegeratorja boste na koncu izbrali. Čeprav je strošek vedno problem, so najpomembnejše stvari, na katere je treba pomisliti: predvidena uporaba za vaš kegerator, kje ga boste najpogosteje uporabljali (v zaprtih prostorih ali na prostem), kako pogosto ga nameravate uporabljati (velikost), število piv, ki jih želite imeti v vsakem trenutku (upoštevanje števila pip), in ali ga boste uporabljali skupaj s svojim hobijem – domače pivovarstvo (kakšno vrsto in velikost sodčkov za večkratno uporabo želite uporabiti) .

Regulator tlaka CO2, z merilniki vstopnega in izstopnega tlaka

Regulatorji vam omogočajo, da si ogledate količino tlaka CO2, ta postavka pa vas opozori, ko je CO2 jeklenka skoraj prazna. Ne pozabite redno preverjati tega merilnika, da vidite, kdaj je treba napolniti ali ponovno naročiti CO2 jeklenko.

V isti kategoriji: