Naravni in spontani posnetki na porokah


Mnogim bodočim zakoncem so ljubši naravni in spontani posnetki namesto tradicionalnih poročnih fotografij. To odpira priložnosti za manj izkušene fotografe, ki se še učijo in morda niso povsem suvereni pri bližnjem fotografiranju. Fotografiranje intimnih trenutkov od blizu včasih lahko odvzame naravno sproščenost ljudem. Fotograf se izogiba tega problema tako, da fotografira z večje razdalje. Namesto strogega usmerjanja uporablja besede, ki ne zvenijo kot ukazi, ohranja sproščenost in ustvarja intimne posnetke brez neprijetnosti.

Poročna fotografija ima moč zabeležiti ne le trenutek, ampak tudi čustva, povezana z enim najpomembnejših dni v življenju posameznikov. Avtor: Vanessa Tivadar

Zajemanje spontanih trenutkov

Canon EOS M6 Mark II se izkaže kot idealno orodje za fotografiranje poroke, za zajemanje spontanih trenutkov na porokah. Zaradi svoje kompaktnosti in lahke zasnove ne moti oseb, omogoča pa fotografom, da ostanejo neopazni. Z visoko ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik in hitrostjo zajemanja do 14 slik na sekundo zagotavlja, da se vsak trenutek ujame s popolno ostrino, tudi kadar gre za dinamično gibanje.

Ohranjanje sproščenosti pri posnetkih intimnih trenutkov

Fotografiranje intimnih trenutkov od blizu lahko izgubi naravno sproščenost. Fotograf se izogne temu z ustvarjanjem oddaljenih posnetkov in uporabo prijaznih besed, ki ne zvenijo kot stroga navodila. Namesto pozivanja k statičnemu poziranju mladoporočenca spodbudi k naravnemu približevanju ali objemanju, ohranjajoč spontanost trenutka.

Ustvarjanje sproščenega vzdušja med poročnim fotografiranjem

Fotograf poudarja pomen ustvarjanja sproščenega in vsakdanjega vzdušja med poročnim fotografiranjem. Njegov pristop temelji na izogibanju neprijetnosti in napetosti, s čimer želi zajeti “pravo kemijo” med nevesto in ženinom. Namesto tradicionalnih bližnjih posnetkov s 35-milimetrskim objektivom z vrha, fotograf išče bolj naraven pristop, ki parov ne postavlja v neprijeten položaj.

Uporaba portretnega objektiva za naravne posnetke

Fotograf daje prednost portretnemu objektivu 85mm, ki omogoča bližinske posnetke z večje oddaljenosti, hkrati pa ohranja naravno obliko obrazov. Z uporabo tega objektiva ustvari prostor med njem in pari, s čimer ohranja diskretnost in omogoča, da se nevesta in ženin počutita svobodna. Cenovno ugodnejši Canon EF 85mm f/1.8 USM prav tako ponuja odlične rezultate, združuje pa kratko telefoto goriščno razdaljo, veliko odprtino zaslonke ter hitro samodejno ostrenje za ostre in jasne portrete.

Minimalističen pristop k opremi in izjemni posnetki pokrajine

Kljub temu, da fotograf med poročnim fotografiranjem uporablja čim manj opreme, vedno nosi s seboj telefoto objektiv za poudarjanje spektakularne pokrajine. Za izjemne posnetke, ki združujejo par in naravne znamenitosti, fotograf uporablja objektiv Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. S tem doseže učinek stisnjene perspektive, ki poudari veličino okolice, kar po njenem mnenju naredi fotografije še bolj navdušujoče.

V isti kategoriji: