Kadar se lotite izdelave spletnih trgovin sami


Izdelava spletnih trgovin se je v pričetku 21. stoletja izkazala kot izjemno pomemben posel. Na eni strani za podjetja, ki so svoje izdelke želeli pričeti prodajati preko spleta in s tem povečati dobiček ali odpreti še mednarodno prodajo, s katero je bilo prej praktično nemogoče začeti, na drugi strani pa tudi za podjetja, ki se z izdelavo spletnih strani ukvarjajo.
No, v resnici je posel za ta podjetja veliko manj dobičkonosen, saj imajo veliko dela, ki ga morajo opraviti, na drugi strani pa so zaslužki krepko prenizki in redki se s tem v resnici profesionalno ukvarjajo.

Kdo lahko trgovino naredi pravilno?

Sploh v Sloveniji, kjer je kar nekaj podjetij, ki so zares uspešna v izdelavi spletnih trgovin in vedo kaj počnejo, je še vedno navada, da bo na koncu stran raje naredil nečak, prijatelj, študent računalniške fakultete, sploh nekdo, ki »nekaj ve« in podobno. To pa je najbolj nevarno, kajti z izdelavo podjetje izgublja čas, posveča pa se večinoma samo stvarem, ki nimajo veliko pomena, na koncu pa poslušamo izjave v stilu »Slovenija ni dovolj velik trg« ali pa »ljudje to raje kupujejo v pravi trgovini« in podobno.

Pazite na kupce v svoji trgovini

Resnica je seveda drugačna. Če je resnična trgovina postavljena v pravem okolju, ima cene, ki vzdržijo razmerje proti kvaliteti prodajanih izdelkov, prodajalce, ki znajo prodajati in so zainteresirani za prodajo in se trgovina tudi pametno oglašuje in zna širiti krog svojih strank ter vračati obstoječe, ji verjetno na dolgi rok ne bo hudega. Seveda je ne sme povoziti čas, težave z zalogami, plačila naročnikov in še marsikaj. Internetna trgovina pa deluje po drugih sistemih in čeprav nekaj podobnosti z resnično trgovino vseeno je, je na koncu ravno izdelava spletnih trgovin (http://www.edsolution.si/izdelava-spletne-trgovine.html) tisti ključni element, ki bo določil ali bo trgovina na dolgi rok lahko uspešna ali ne.

Vprašajte na pravem mestu za pravi nasvet

Ko se boste lotili izdelave spletne trgovine za svoj posel, morate najprej poiskati strokovnjake, ki vedo kako se temu poslu streže. Tu ni prostora za vaše ideje in prijatelje, ki bodo stvari delali po svoje, ampak zgolj samo za sledenje sistemu, ki prinaša uspešno prodajo drugim podjetjem. Vse ostalo, kar ne prinaša rezultatov na dolgi rok, je sistem, ki vam bo samo odnašal denar, čas in živce, ne bo pa od tega nobenega učinka. Verjemite, to so spoznali že mnogi in še danes odplačujejo dolgove za nazaj.

https://www.youtube.com/watch?v=-_YZeT7u-zc

V isti kategoriji: