Eko kozmetika za razvajanje


Naš svet je onesnažen, onesnaženo je okolje, v katerem živimo, enako pa velja tudi za vodo in hrano, ki jo zaužijemo. Vse to se pozna na našem zdravju, čeprav tega velikokrat ne vemo, saj se posledice pokažejo šele čez dalj časa, medtem ko pa se posledice na koži velikokrat pokažejo že prej.

Je vaša koža suha?

Suha koža ni samo posledica nagnjenosti k takšnemu tipu kože, temveč se lahko pojavi tudi zaradi stresnega načina življenja ter nekaterih drugih razlogov, recimo zaradi klimatskih naprav ali prevelikega izpostavljanja soncu oziroma solarijem ter še marsikaj drugega. Med njimi je zelo pomemben razlog tudi uporaba napačne oziroma preveč agresivne kozmetike, ki poruši naravno ravnovesje kože, zaradi česar ta postane izsušena, izgubi vlago ali pa se začne celo luščiti. Kako to preprečiti?
Najboljši odgovor za suho kožo je kvalitetna eko kozmetika, ki koži pomaga, da postane spet prožna, primerno navlažena, predvsem pa v naravnem ravnovesju. Takšna koža je tudi videti bolj zdrava in sijoča, zato si jo mora želeti prav vsak – ne le zaradi videza, temveč zato, ker je takšna koža tudi zdrava. Ekološka kozmetika je prijazna koži, kar je seveda bistveno, medtem ko običajna kozmetika do nje ni najbolj prijazna, kar se še posebej pozna pri suhi koži.
Suha koža nastane tudi zaradi prepogostega tuširanja z geli, ki jo izsušijo. Ko je enkrat koža suha, jo je težko navlažiti in običajne kreme pri tem težko pomagajo, saj so v njih sestavine, ki dajejo vtis mastnosti, ne prodrejo pa globinsko v kožo. Prav zato je pomembno, da tako pri umivanju kot negi kože običajno kozmetiko zamenja eko kozmetika.

Je vaša koža mastna?

Mastna koža je drugi problem, za katerim trpi veliko ljudi. Takšna koža se preveč sveti ali blešči, na njej se lahko pojavijo tudi akne oziroma mozolji. Kako skrbeti za mastno kožo in kako si pomagati, da z njo ne bomo imeli težav? Rešitev je seveda eko kozmetika, ki kože ne obremeni in jo ne masti, ampak ji pomaga, da ohrani naravno vlažnost in zdravje.
Svetujemo vam, da preizkusite sami in ugotovite, da je za zdravo kožo najbolj pomembno to, kaj nanjo nanašamo. Večina običajne kozmetike je preveč agresivne oziroma kožo predvsem obremeni, ne nudi pa ji nege, kakršno vsaka koža še kako potrebuje. Zato uporabite kozmetiko, ki je nežna do vaše kože, saj vam bo ta za to zelo hvaležna!

V isti kategoriji: