Kaj je suhi led?


Suhi led je tako rekoč ogljikov dioksid, ki je v trdnem agregatnem stanju in se pri sobni temperaturi tudi spremeni v plinsko stanje. Najbolj uporaben je tam, kjer je nastala zelo težavna nečistoča, ki jo je potrebno odstraniti in tudi na zelo občutljivih in nedostopnih mestih.
Čiščenje z suhim ledom naj bi bilo učinkovitejše in predvsem unikatno čiščenje. Ta postopek je zelo napreden in omogoča, da lahko določene stroje in naprave prečistijo kljub njihovim delovanjem. V tem primeru je učinek še toliko boljši, saj so sami stroji segreti in temperatura pokaže svoj učinek.

Kako poteka čiščenje z suhim ledom?

Samo čiščenje z suhim ledom je zelo učinkovito in enostavno, saj po stiku z umazano površino izpari in na koncu ostane le umazanija, ki jo preprosto očistite. Komprimiran zrak pospeši delce z svojo kinetično energijo, ki ob stiku z površino uničijo nečistočo. Veliko ljudi pa se veliko raje odloči zanj, kot pa za samo pleskanje, saj je suhi led učinkovitejši in tudi dosti bolj ugoden. Vsekakor pa se vsi zavedamo, da bodo naprave dobro obratovale le v primeru, če bodo redno in dobro vzdrževane, ter da bodo vzdrževalna dela opravljena hitro in učinkovito.

Suhi led – želite vedeti več?

Ena zelo pomembnih zadev je ta, da je potrebno suhi led hraniti v zabojih, ki so izolirani in izdelani iz stiropora. Brez težav ga lahko uporabljajo v prehrambnih industrijah, saj je popolnoma neškodljiv in vsekakor okolju prijazen. Z njim lahko čistite opeke, tiskarske stroje, pogonskih strojev, čiščenje po samem požaru, itd. Stranke so z njim zelo zadovoljne, saj doseže mesta, ki jih ni nihče do sedaj in počisti še tako trdovratne madeže, poleg vsega pa je to veliko boljša in ugodnejša rešitev od pleskanja. Ekipa na terenu pa poskrbi za vaše zadovoljstvo in vrhunsko opravljeno delo, ki ga omogoča suhi led in to na zelo enostaven in okolju prijazen način.

https://www.youtube.com/watch?v=6Ts58F9A6Mg

V isti kategoriji: