prednost bencinskih kosilnic

Močna in vzdržljiva naprava za košenje


Vzdrževanje lepega in sijočega travnika zahteva primerno oskrbo. Ključno je, da uporabljamo kakovostno gnojilo za travo. V primeru nezadostne rasti so semena za travo najboljši naravni način, da povrnemo gostoto in moč našemu travniku. Najbolj pomembno pa je, da travnik redno kosimo. Klasična bencinska kosilnica je izredno močna in zanesljiva naprava. Zaradi visoki moči motorja lahko brez težav poreže tudi visok plevel in druge nezaželeno rastje, ki se ga želimo znebiti. Vzdrževanje omenjene naprave pa je tudi izredno preprosto, kar je velika prednost.

Bencinska kosilnica je zanesljiva naprava

Najboljše naprave so tiste, ki delujejo zanesljivo in dolgo časa. Dober primer tega so bencinske kosilnice, saj so z nami že več kot dobro stoletje. Uporabljajo motor na notranje izgorevanje, ki deluje z visokimi obrati in močjo. Zato je idealna naprava za košenje manj in bolj zahtevnih površin. Za njeno delovanje potrebujemo gorivo in občasno menjavo olja. 

Prednost bencinskih kosilnic
Prednost bencinskih kosilnic je, da lahko delujejo zelo dolgo z enim rezervoarjem goriva.

Velika prednost bencinskih kosilnic je vzdržljivost. S primerno oskrbo lahko omenjeno napravo uporabljamo več deset let, ne da bi bila potrebna popravila. Seveda to ne pomeni, da nikoli ne bo potrebna menjava mehaničnih ali drugih delov. V vsakem primeru pa se lahko zanesemo na robustno zasnovo in moč delovanja.

Dolgotrajno košenje z bencinsko kosilnico

Košenje večjih zelenih površin zahteva, da uporabljamo napravo, ki lahko deluje neprekinjeno dalj časa. Novejše bencinske kosilnice lahko delujejo zelo dolgo z enim rezervoarjem goriva. Ker motorji na notranje izgorevanje postajajo vedno bolj učinkoviti, je večino omenjenih naprav za košenje primernih za bolj zahtevno oskrbo zelenih površin.

Priporočeno je, da če moramo odstraniti bolj trmast in zakoreninjen plevel, da uporabimo močno bencinsko kosilnico, saj ima dovolj moči za odstranitev debelejših vej in stebel plevela. Dobra praksa je, da vnaprej preberemo priročnik ali se posvetujemo s prodajnim osebjem glede najbolj primerne naprave za košenje za naše potrebe.

Samohodne bencinske kosilnice

Oskrba večjih travnikov je veliko lažja, če uporabljamo primerno opremo za košnjo. Samohodne bencinske kosilnice so narejene tako, da se poganjajo samodejno. Izbiramo lahko med pogonom na prva, zadnja ali vsa štiri kolesa. Vgrajen motor daje moč kolesom in uporabniku olajša košenje trave pri oskrbi ravnega in razgibanega terena. Ker se naprava poganja sama, je veliko lažja košnja navkreber, kot tudi po ravnini. 

Najboljša bencinska kosilnica? Samohodna Honda HRN 216

Uporaba samohodne kosilnice je popolnoma enaka klasičnim izvedbam. Edina razlika je ta, da so pogosto malenkost samohodne bencinske kosilnice močnejše in da jih je lažje uporabljati. V vsakem primeru so močno priporočljive za oskrbo bolj zahtevnih zelenih površin kot tudi za ljudi, ki potrebujejo pomoč pri potiskanju naprave za košenje po raznolikih površinah.

V isti kategoriji: