Opremljanje vozil z LED svetili


Vse bolj priljubljene LED sijalke ne nameščamo samo v notranje in zunanje dele svojega doma, temveč tudi v svoja vozila. LED svetila so primerna za več vrst vozil; za osebna, motorna, tovorna, delovna in ne nazadnje tudi za plovila. 

Pri izbiri LED svetila za vozilo je treba biti pozoren zlasti na njegovo delovno napetost. Ta mora biti namreč v okviru delovne napetosti, na katero ga priključimo. Za motorna kolesa je to od 6 do 12 V; za osebna vozila 12 V; za kombinirana vozila od 12 do 24 V; za tovorna vozila 24 V. LED žarnice H7 so, na primer, samo ena od izbir. V prispevku vam bomo pojasnili, zlasti čemu so najbolj namenjene. 

Prednosti LED svetil v vozilih 

LED svetila za vozila ponujajo številne prednosti. Predvsem je treba izpostaviti manjšo porabo električne energije in goriva, veliko mero varnosti in ne nazadnje še lep izgled. Ena od večjih prednosti je tudi zelo dolga življenjska doba LED svetil. 

Sicer pa LED sijalka de deluje vedno na povsem enak način kot klasična žarnica. Ravno zato je treba paziti, da se jo pravilno obrne oziroma namesti. V nasprotnem primeru ne bo delovala. 

Oznake sijalk 

Oznake LED sijalk so najpogosteje podobne ali celo enake kot oznake za halogenske žarnice. Najpogosteje uporabljene so H1, H3, H4, H7, H8, H11, HB3 9005 in HB4 9006.

H1 označuje zasenčene ali dolge luči, H3 meglenke, H4 zasenčene ali dolge luči v eni, H7 zasenčene ali dolge luči, H8 zasenčene ali meglenke, HB3 9005 zasenčene ali meglenke in HB4 9006 zasenčene in meglenke. 

LED sijalke za vgradnjo v prednje žaromete 

Zavedati se morate, da prav vse žarnice niso dovolj močne in niti niso zasnovane tako, da bi bile lahko dovolj močne za razpršitev svetlobe skozi lečo ali fokus žarometa na celotno površino cestišča. Za zamenjavo glavnih prednjih žarnic z LED sijalkami predlagamo, na primer, izbiro LED žarnice H7, pa tudi H4, H 11. 

LED žarnice H7 so, na primer, izjemno primerne za nadomeščanje. Z njimi boste lahko še na boljši način osvetlili cestišče, ki je pred vami. Nakup takšne žarnice vam je na voljo tudi v spletnih prodajalnah, na primer v prodajalni silux.hr

V isti kategoriji: