Izdelava spletnih strani je lahko podobna nakupu avtomobila


Ste se odločili, da želite imeti spletno stran za svoje podjetje, saj brez nje dejansko ne boste mogli dobro poslovati oziroma biti konkurenčni? Odlično! A če je izdelava spletnih strani nekaj, s čemer se niste soočili še nikoli v življenju, imate lahko pri svojih odločitvah tudi kar nekaj težav, ki jih lahko primerjamo z nakupom avtomobila.

Odločitve, odločitve, odločitve …

Dobro veste, kako je z nakupom avtomobila – ko vstopite v salon, vas prodajalec ne bo prepustil samih sebi, temveč vam bo od samega začetka svetoval, kaj je za vas dobro in primerno, in nič manj ne gre pričakovati od mojstra, katerega dejavnost je izdelava spletnih strani. Ker se sami na računalništvo in programiranje ne spoznate, mora biti on tisti, ki vam svetuje in vas vodi, ki vam predlaga različne možnosti, vam jih pojasni, ter nazadnje prepusti izbiro vam.
Zakaj se zdi nekaterim izdelava spletnih strani vseeno tako zapletena? Pravzaprav gre zgolj za pomanjkanje znanje, in če se pred odločitvijo za kontaktiranje izvajalcev nekoliko informiramo ter se na spletu seznanimo vsaj z osnovami, dejansko sploh ni težko. Tudi pri izdelavi spletnih strani moramo namreč tako kot pri avtomobilu razmišljati o dvojem: o videzu in udobju, ter o tistem, kar se skriva pod njima. Marsikateri začetnik se namreč zanima zgolj za videz oziroma grafično oblikovanje, kar je dejansko enako, kot bi nas pri avtomobilu zanimala zgolj barva. Pa vendar je v avtu pomembno tudi kako se na primer po višini nastavijo sedeži – in pri spletni strani je pomembno na primer to, kako kupec vnese podatke za nakup (oziroma ali lahko to naredi po sistemu one step checkout ali ne). Poleg tega, kako udobno izkušnjo omogoča sama trgovina uporabniku, pa je seveda potem, ko odpremo »pokrov motorja« tu še cel kup tehničnih možnosti. Bencin ali dizel? Koliko konjskih moči in kakšna prostornina motorja?
Najbolj enostavno je, če ponuja podjetje za izdelavo spletnih strani dejansko neke osnovne pakete, tako kot pri avtomobilih. Tako kot tam izberete na primer paket notranje opreme, lahko tudi pri izdelavi spletnih strani izberete paket stvari, ki gredo dobro na kup, potem pa še kaj dodate izven njega oziroma povsem po svojih željah.
In nenazadnje: ne pozabite na garažo! Tako kot avtomobil, je potrebno tudi spletno stran spraviti v garažo z določenim naslovom, kar pomeni, da je potrebno registrirati domeno in poskrbeti za zakup gostovanja na strežniku.

Vsakdo ima lahko spletno stran

Če se je včasih nakup avtomobila zdel nekaj zapletenega, danes ni več tako in vsakdo si ga je sposoben izbrati po svojih potrebah. In enako bo kmalu veljalo za spletne strani. Dokler nam izdelava spletnih strani še ni povsem vsakdanja stvar, pa čeprav ima spletno stran lahko prav vsakdo, pa je seveda še vedno bolje, da ste nekoliko previdni in si naberete čim več napotkov.

V isti kategoriji: