Oddaja stanovanja Ljubljana


Imate nepremičnino v našem glavnem mestu? Če je sami ne uporabljate, saj ste jo kupili kot investicijo ali posredovali, jo je najbolje dati v najem. Tako si lahko pokrijete mesečne stroške kredita ali poskrbite za varčevanje. Povpraševanja po najemu je zelo veliko, vendar pa mora biti oddaja stanovanja vedno dobro premišljena. Ljubljana je namreč pogosto prva izbira najrazličnejših ljudi – od študentov do tujcev. Izbrati pa je potrebno najemnika, s katerim ne bo nikakršnih težav.

Oddaja stanovanja Ljubljana – kdaj in kje?

Če nekoliko pobrskate po nepremičninskih oglasih, boste hitro ugotovili, da pod oddaja stanovanja Ljubljana najdete množico ponudb, ki so si med seboj precej različne. Tako po ceni najema kot po času oddajanja v najem. Tisti, ki želijo oddati stanovanje študentom, se za oglas odločijo pred iztekom počitnic, večinoma pa nudijo stanovanja v bližini fakultet. Pri študentih lahko večinoma računate na redna plačila, saj zanje skrbijo vestni starši, vendar pa tvegate hitre menjave. Če stanovanje najame več študentov, se lahko zamenjajo v nekaj mesecih tudi kar vsi – nekateri študij opustijo, drugi dobijo prostor v študentskem domu, tretji se odločijo za selitev k fantu ali dekletu …

Tisti, ki jih je oddaja stanovanja “reden posel”, pravijo, da je najbolje, da se stanovanje odda mlajšemu paru brez otrok. Ljubljana je pogosto kraj, kjer si mladi na začetku svoje kariere želijo živeti in najprej najdejo službo. Pari so bolj umirjeni od študentskih skupin, prav tako pa še ni otrok, ki pogosto prinesejo posebne okoliščine – družino je tudi ob težavah s plačili zaradi otrok težko izseliti.

Oddaja stanovanja – stara Ljubljana

Kako pa je s cenami? Res je, da vam lahko oddaja stanovanja veliko prinese, če imate v lasti sodobno, novo stanovanje. Še veliko bolj “za med” pa gredo stanovanja v starem mestnem jedru. Stara Ljubljana je priljubljena predvsem med umetniki ter tistimi poslovneži in tujci, ki želijo živeti v središču dogajanja. Pogosto jim ni mar, če nudi stanovanje nekoliko nižjo kakovost, kajti lokacija jo hitro odtehta – do službe v centru gredo lahko peš in ne potrebujejo avtomobila, od raznih dogodkih v mestu pa so povsem blizu.

V isti kategoriji: