Bloganje in spletni zaslužek


Za internet pogosto pravimo, da je mesto neomejenih priložnosti. Možnosti za spletni uspeh je zares ogromno, večini pa je skupno to, da je najprej potrebno imeti izdelano spletno stran ter seveda pripravljen tudi dober načrt. Razmisliti je potrebno, kako se celotnega projekta lotiti in si zadati konkretne cilje. Vsekakor koristijo tudi postavljeni roki za dosego ciljev, ki nas dodatno motivirajo, da so zadane naloge »pravočasno« izpolnjene.bloganje
Ko imamo postavljeno spletno stran, lahko spletni zaslužek dosegamo na različne načine. Med enega izmed najbolj priljubljenih zagotovo spada bloganje, ki zopet omogoča različne možnosti služenja. V primeru bloganja je vse tesno povezano z vsebino, zato je pomembno, da objavljamo kakovostno in zanimivo, po možnosti pa tudi koristno vsebino. V nadaljevanju vam predstavljamo priložnosti, ki jih bloganje nudi.
Prvo in daleč najpogosteje uporabljeno priložnost za zaslužek z bloganjem predstavlja spletno oglaševanje. Na blogu imamo lahko postavljene različne oglase. Posebej bi izpostavili oglasne pasice oglaševalskega sistema Google AdSense, ki so prisotne na velikem številu blogov po celem svetu. Sistem povezuje ponudnike prostora oglasov (npr. blogerje) in oglaševalce, torej tiste, ki se zanimajo za oglaševanje in tudi ustvarjajo oglasne pasice. Ko na svojo spletno stran vnesemo kodo, se začnejo prikazovati oglasi, posamezen zaslužek pa beležimo, ko obiskovalec klikne na oglas in je posledično preusmerjen na spletno stran oglaševalca. Vrednost klika je povezana s stroški, ki jih imajo z oglaševanjem oglaševalci. Če torej nekdo klikne na oglas o sončnih kolektorjih, lahko računamo na večji zaslužek, kot če nekdo klikne na oglas o masažnem pasu za hujšanje.
Drugo možnost za spletni zaslužek, ki jo omogoča bloganje, predstavljajo partnerski programi. Pri njih gre za pomoč pri prodaji – bolj konkretno za promocijo izdelkov ali storitev. Postopek poteka tako, da na spletu poiščemo ponudnika, ki omogoča partnerski program, se vpišemo v njegov program, nato pa dobimo unikatno povezavo. To uporabimo pri preusmerjanju svojih obiskovalcev na spletno stran ponudnika partnerskega programa, ki je v večini primerov lastnik spletne trgovine. Ko oseba, ki je prek naše unikatne povezave prišla na stran ponudnika, izvede nakup, prejmemo provizijo od prodaje. Višino provizije določa ponudnik partnerskega programa. Nekateri partnerski programi nudijo zgolj nekaj odstotne provizije, medtem ko drugi ponujajo tudi 30-odstotne ali celo višje.
Če je bloganje vaša strast, hkrati pa imate postavljen blog, kjer pišete o le eni tematiki, se vam ponuja odlična priložnost, da zaslužite še več. Prav gotovo so s področjem, ki ga na blogu predstavljate, povezani določeni izdelki, za katere obstaja povpraševanje. Obrnite se neposredno na ponudnike teh izdelkov in se pozanimajte, če jih zanima oglaševanje na vašem blogu. Seveda je tudi v tem primeru predpogoj za uspeh obiskanost bloga. A če obiskovalce imate, so zagotovo zelo navdušeni nad izbrano dejavnostjo, zato zanje obstaja precej večja verjetnost, da bodo oglaševan izdelek kupili. Posledično pa lahko od oglaševanja iztržite več. Ponudnikom dajte vedeti, da je prostor na vašem blogu dragocen.
https://www.youtube.com/watch?v=FIqCG21ImQU

V isti kategoriji: