Kartuše Canon Pixma – najboljše za tisk fotografij


Ko smo se pri nas doma odločili za nakup barvnega tiskalnika, smo želeli napravo, ki bi poskrbela za vse naše potrebe, torej tako za tisk raznih preglednic in grafov,ki jih pri delu potrebujem sam, kot za tisk besedil, ki jih za seminarske naloge potrebuje starejši sin, za tisk skic, ki pridejo prav ženi, prav tako pa tudi za fotografije – te so zlasti pri mlajšemu sinu nepogrešljive zaradi šole, saj mora pogosto pripravljati kakšne plakate, kjer pridejo lepo natisnjene barvne fotografije še kako prav.kartuse-canon-pixmaOdločili smo se za nakup tiskalnika Canon Pixma, s katerim smo naredili vse omenjeno, poleg tega pa smo poskrbeli tudi za tisk pravih fotografij – na fotografski papir in naravnost za v okvir ali album.

Ko Canon Pixma zamenjaš z nadomestkom …

Tako kot verjetno tudi marsikdo drug, smo tudi mi želeli nekoliko prihraniti pri nakupu novih kartuš za naš tiskalnik. Ko je pričelo v njih zmanjkovati barvila in je bilo jasno, da bo potrebno čim prej naročiti nove, da jih bomo ob popolni izpraznitvi hitro zamenjali, smo se razgledali po najrazličnejših spletnih ponudbah. Ugotovili smo, da nam ni treba kupiti kartuše Canon Pixma, ampak lahko za boljšo ceno kupimo enake kartuše, ki jih izdeluje drug proizvajalec in so povsem kompatibilne z našim tiskalnikom. Kot je rekla žena, je gotovo višja cena pri originalnih kartušah Canon Pixma zgolj zato, ker moraš plačati ime oziroma blagovno znamko – in da pri sami izdelavi ter kakovosti verjetno ni neke bistvene razlike.
Naročili smo torej neoriginalne kartuše in bili veseli, da smo prihranili. Dokler nismo tiskali ničesar bolj zahtevnega niti ni bilo težav, ko je žena želela za njeno mamo natisniti sliko z rojstnega dne mlajšega sina, pa je hitro postalo jasno, da vendarle ne gre zgolj za to, da plačaš blagovno znamko – dejansko je bila očitna razlika tudi v kvaliteti.
Ko je žena pričela s tiskanjem fotografije, je bilo sprav vse videti v redu, nato pa se barve na fotografskem papirju (torej s sijajem) niso lepo obdržale in zasušile, temveč so se nekoliko prelile – in slika nazadnje ni bila videti povsem ostra, čeprav je bila v originalu, torej na računalniške zaslonu, popolnoma ostra. Sliko je poskusila natisniti kar trikrat, pa ji ni uspelo priti do lepše, tako da se je nazadnje ujezila in poslala sliko v »razvijanje« oziroma v tisk v profesionalni studio.

Prisegamo na original

Od tega dne dalje nismo kupili nobenega ponaredka več, temveč prisegamo samo na originalne kartuše Canon Pixma, za katere vemo, da bodo svoje delo opravile tako, kot od njih pričakujemo. Stare, neoriginalne kartuše pa smo sicer porabili do konca, da ne bi nazadnje obveljalo, da smo za poceni ponaredke naposled plačali celo več kot za originale.

V isti kategoriji: