Katere sestavine vsebuje nootropik OptiMind


Nootropik OptiMind vsebuje naslednje sestavine:

  • Fosfatidilserin (PS)

PS lahko izostri spomin, upočasni upad kognitivnih sposobnosti in spodbuja pozitiven pogled na življenje. Dokazano je, da pomaga starejšim z možgansko degeneracijo, kar najverjetneje upočasni napredovanje izgube spomina in pomaga pri razpoloženju, tesnobi, socializaciji in umski jasnosti. Zaradi tega je PS edini nootropik s FDA kvalificiranim zahtevkom za zmanjšanje tveganja kognitivnega padca.

  • Vitamin D-3

Vitamin D (ergokalciferol-D2, holekalciferol-D3, alfakalcidol) je vitamin, ki je topen v maščobah in pomaga telesu absorbirati kalcij in fosfor. Pravilna količina vitamina D, kalcija in fosforja je pomembna za gradnjo in ohranjanje močnih kosti.

Pomanjkanje vitamina D-3 je pogosto prikazano z nizko energijsko ravnjo in slabim razpoloženjem. Vitamin D-3 pogosto jemljem z drugimi nootropiki, da ohranim svojo učinkovitost na najvišji ravni.

  • Alfa lipoična kislina

Alfa lipoična kislina je kemikalija, znana tudi kot antioksidant. Kvas, jetra, ledvice, špinača, brokoli in krompir so dober vir alfa lipoičnih kislin. Proizvaja se tudi v laboratoriju kot zdravilo. Nekateri ljudje uporabljajo alfa-lipoično kislino proti izgubi spomina in za zdravljenje drugih težav.

  • Huperzin A

Huperzin A se uporablja za izboljšanje spomina in učenja, zdravljenje Alzheimerjeve bolezni ter motenj spomina v starosti. Uporablja se tudi za zdravljenje mišične bolezni, imenovane miastenija gravis, za povečanje pozornosti in energije ter za zaščito pred sredstvi, ki poškodujejo živce (živčni plini).

  • Bacopa monnieri

Bacopa je močno povezana z zmogljivostjo spomina in je namenjena učenju in pomnjenju novih stvari. Raziskave kažejo, da lahko Bacopa upočasni hitrost pozabljanja novo pridobljenega znanja. Raziskovalci so tudi prepričani, da lahko pospeši umsko obdelavo, optimizira kognicijo pod stresom in spodbudi sprostitev.

V isti kategoriji: