Vreme Rogla


Če so nekateri kraji znani po morju, kopališčih ali drugi rekreaciji, potem je na Rogli atrakcija smučanje. Vendar pa je to možno le, ko je ustrezno tudi vreme. Vremenska napoved na Rogli (http://www.1a-vreme.si/mesto/rogla/3540/) je možna preko spleta in je dostikrat zelo natančna. To vemo, saj je vreme na Rogli predvidljivo. Ko vemo temperature in hitrost vetra, lahko kmalu sklepamo, ali je vreme ustrezno za zimsko rekreacijo.

Ko si ogledujete vremensko napoved za smučišča, pa sami veste, katere faktorje morate vzeti v obzir. Kot prvi je temperatura, ki ne sme biti predvsem previsoka. Paziti moramo tudi na dež in možnost snežnega meteža. Nekaj snega že lahko pada, vendar pa, ko se vidljivost poslabša tudi smučišča ne dovolijo uporabe smučišč zaradi varnosti.

Spomnim se kako težko je sploh priti na smučišče po slovenskih, ozkih cestah, še posebej če gremo z avtobusom in v blagem snegu. Pot je lahko kar nevarna in morda celo zaman, če bo smučišče zaprto.

Zakaj bi vložili čas in denar v pot na smučišče, če vas lahko tam pričaka slabo vreme in pot nazaj. Raje ostanite doma in ležite v postelji z skodelico kakava!

Zato je kako pomembno vreme Rogla. Kot smučišče je zelo odvisno od mnogih dejavnikov, od samega nivoja snega.

Letos je bila smučarska sezona kar se tiče olimpijcev kar produktivna, vendar pa za nas posameznike pa je vreme bilo kar ugodno. Možnosti za smučanje je bilo kar nekaj, še posebej na Rogli, kjer je bilo vreme več kot ugodno. Ni bilo kakih velikih prevratov, dežja ali metežev, temveč sonce in dosti jasnih dni. Tako je bilo smučanje prijetno in nas je tudi lepo posončilo!

Kako bo letos vreme na Rogli še ne vemo, vendar pa lahko iz preteklih leti sklepamo, da bo kar ugodno. Še vedno pa bomo preden se podamo v nakup kart in organizacijo pregledali tudi vremenske napovedi na spletu. Te so kar natančne in sežejo tudi par tednov vnaprej . S tem bomo kar najbolj povečali možnosti za lepo vreme Rogla, ter s tem snežne užitke, ki jih tako pogrešamo skozi leto.

Upamo, da vam vreme ne bo zagodlo!

V isti kategoriji: