Zakaj bi morali nositi sončna očala med športom?


Če ste si v preteklih poletnih mesecih ogledali kakšen športni dogodek, ki je potekal na prostem, ste zagotovo opazili, da je nošenje sončnih očal pri športnikih zelo priljubljeno. Poleg estetske funkcije, ki jo nudijo očala, je še kar nekaj drugih prednosti, ki jih športna sončna očala nudijo športnikom. In prav v nadaljevanju vam bomo našteli nekaj le teh.soncna-ocala-med-sportom

Torej, zakaj je tako zelo pomembno nositi športna sončna očala med športno aktivnostjo? Eden izmed največjih razlogov je zagotovo zaščita pred škodljivimi UV žarki, katera je pri športnikih, ki večino časa preživijo na prostem, nujno potrebna. Le predstavljate si lahko kakšne probleme z očmi bi lahko imeli športniki, ki se profesionalno ukvarjajo z golfom, tekanjem, kolesarjenjem, veslanjem, jadranjem itd.. Seveda pa obstajajo, poleg te poglavitne prednosti, še druge.

Med drugim športna sončna očala zmanjšajo tudi bleščanje, kar spet nudi zaščito očem, poleg tega pa izboljša športne rezultate športnikov, saj je odpravljeno kakršnokoli bleščanje od odsevnih površin.

V naravi so lahko športniki tudi soočeni z umazanijo in prahom. Še posebej je lahko ta nevarna pri hitrih športih, kot je na primer kolesarjenje, saj športniki pri tem športu dosegajo zelo visoke hitrosti, pri čemer je lahko tujek, ki prileti v oko zelo boleč, poleg tega pa lahko zelo resno poškoduje vid kolesarja. Saj vsi vemo, da lahko že pri normalni hoji, v naše oko zaide kakšen prašni delec, ki nam ne da miru in lahko povzroča številne neprijetnosti. In prav pred temi, nas bodo očala med športom učinkovito zaščitila.

Poleg teh že naštetih razlogov je pozitivna lastnost športnih sončnih očal tudi ta, da nam lahko izboljša vid. Uporaba barvnih leč lahko odstrani ali pa izboljša svetlost in kontrast.

Vse to pa lahko v športih, kjer odločajo sekunde, učinkovito pripomore k temu, da premagamo tekmeca.

V isti kategoriji: