Moje leče


Mnogo ljudi s slabšim vidom dandanes raje nosi kontaktne leče kot korekcijska očala, ker jim te bolj ustrezajo v vsakdanjem življenju in se jim zdijo enostavnejše in primernejše za uporabo pri ohranitvi dobrega organa vida. Uporabnikom leč je, poleg specializiranih trgovin, na voljo tudi spletna stran MOJE-LECE.si, kjer bodo prejeli vse informacije o tovrstnem pripomočku za izboljšanje vidljivosti. Leče ne bodo opazne in samo osebe, ki jih nosijo, bodo vedele zanje in predstavljale bodo njihovo majhno skrivnost, ki jo bodo razkrili. le, če bodo to hoteli (http://www.kontaktne-lece.si). Korekcijska očala so vidna in tako rekoč vsem na očeh in mnogi si tega ne želijo, zato se odločijo raje za nakup leč.

Vsakdo, ki se odloči za korekcijske leče, mora najprej obiskati okulista, ki mu bo, po predhodnem temeljitem pregledu stanja oči, predpisal ustrezne leče. Uporabniki lahko izbirajo med mehkimi, poltrdimi in trdimi lečami. Večina ljudi, ki želijo za izboljšanje vida uporabljati leče, ima refrakcijske motnje, ki se dobro korigirajo z mehkimi kontaktnimi lečami, ki so obenem tudi najlažje za nošenje.

Nekatera stanja oči pa zahtevajo zdravljenje s poltrdimi ali trdimi lečami, ki pa so manj udobne za nošenje in včasih povzročajo nekaj težav, ki pa minejo, ko se oseba navadi nanje in jih popolnoma sprejme. Vsaka kontaktna leča pa mora biti dobro propustna za kisik, saj dobra propustnost omogoča boljšo oskrbo roženice s kisikom.. Leče so v neposrednem stiku z roženico. Kakovostne kontaktne leče imajo dobre optične lastnosti, kot so ostrina, ki je boljša kot pri nošenju očal, naravna slika, leča se pomika z očesom, zelo dobro se obnesejo pri raznih poklicih in dejavnostih na prostem.

Uporabnik se počuti dobro in sproščeno, če mu je predpisana terapija z ustreznimi lečami. Pomembna je tudi njihova vstavitev oko, ki nam jo lahko pokaže tudi okulist. Če ta ni pravilna, lahko pride do vnetij in poškodb. Pri kontaktnih lečah pa mora uporabnik upoštevati tudi nego in shranjevanje. Leče vstavljamo samo s čistimi rokami, negovalno tekočino menjamo po vsaki uporabi in leč ne smemo spirati z vodo. Uporabniku se priporoča kontrola pri okulistu vsaj enkrat letno.

Preko omenjene spletne strani lahko kupite najustreznejše leče zase in za vso družino. Obstaja bogat spletni katalog, ki vam bo omogočil, da se boste odločili za pravo izbiro za vas. V miru boste lahko primerjali cene, kakovost in vse prilagodili vašim zahtevam in finančnim zmogljivosti. Če se boste odločili za spletni nakup kontaktnih leč, boste prihranili vaš dragocen čas in prejeli izbran pripomoček brezplačno na dom.

V isti kategoriji: