Za pobeg iz sobe potrebujete tudi iznajdljivost


Soba za pobeg je posebna novodobna igrica v realnem svetu, ki temelji na klasični istoimenski računalniški igrici. Prvi jo je za uporabo v realnem svetu priredil Japonec Takao Kato, vendar se je od takrat koncept igrice nekoliko spremenil. Danes jo približno eno uro na stalni lokaciji igra skupina ljudi, ki se med seboj navadno poznajo.

Igrica „Soba za pobeg“ v živo

Pri igrici v živo vas kot igralca zaklenejo v posebno sobo. Da se iz nje rešite, morate rešiti vrsto ugank in nalog. Podobno od vas zahteva tudi računalniška igrica. Novost pri igrici v živo pa je v tem, da se za razliko od računalniške igrice lahko predmetov dotikate, se v prostoru gibate in medsebojno neposredno komunicirate. Tako igrica v živo nagovori vse vaše senzorične čute, zahteva uporabo vseh vaših gibalnih sistemov, poleg tega pa nagovarja vašo domišljijo.

Neizpodbojno pa je dejstvo, da v vlogi igralca za pobeg iz sobe potrebujete tudi iznajdljivost, tj. sposobnost, da povežete misli in dejanja na individualnem in kolektivnem nivoju, da bi izkoristili priložnosti, premostili določene težave ter rešili probleme. Prav zaradi tega je igrica še posebej zanimiva za podjetja, ki za svoje zaposlene organizirajo team buildinge, lahko pa je tudi odlično rojstnodnevno darilo ali nedeljsko razvedrilo.

Pri nas v Sloveniji imamo v različnih krajih že več sob, ki se med seboj razlikujejo po zgodbah in zahtevnosti nalog, ki jih je treba opraviti. Seveda je zahtevnost posamezne sobe na splošno težko oceniti, saj imamo ljudje različne sposobnosti in količino znanja, ravno tako pa razmišljamo na različne načine in tudi naše sposobnosti povezovanja misli in dejanj so različne. Zagotovo pa so igrice v živo odlična alternativa računalniškim igricam, ki nas spodbujajo, da se odpravimo ven in se končno zopet začnemo družiti v realnem svetu.

Na koncu gre poudariti, da je igrica v živo zaradi svojih lastnosti hitro postala svetovni hit. In ne pozabite, poleg znanja in veščin za pobeg iz sobe potrebujete tudi iznajdljivost.

V isti kategoriji: