Ljubezen in feng shui


Pospravite stanovanje, naredite prostor ljubezni

Pogosto se zgodi, da je, ne da bi se tega zavedali, ljubezen oziroma partnerstvo osrednja tema v življenju tistih, ki želijo nasvet s področja feng shuija. Pokličejo me, da bi se jim s pomočjo feng shuija izboljšalo zdravje ali finančni položaj, potem pa se izkaže, da bi bilo treba najprej rešiti težave v partnerskem odnosu, šele potem bodo lahko uspešni tudi na drugih področjih.

Najnovejše študije kažejo, da se težave v partnerskih zvezah pojavijo skoraj brez izjeme zato, ker partnerja ne komunicirata med seboj. To pomeni, da vzrok za ločitev niso nezvestoba, prepiri in denar, temveč način, kako medsebojno (ne)komuniciramo. Ali če povemo z besedami feng shuija: energiji obeh partnerjev morata teči harmonično.
Kako skladna sta energijska toka v partnerski zvezi, lahko najobjektivneje ugotovimo s pomočjo kitajske astrologije Bazi suanming (štirje stebri usode). Pri analizi s kitajskimi horoskopi se večkrat pokaže, da si pogosto poiščemo partnerja, ki energijsko podpira tiste elemente (izmed petih elementov: les, ogenj, zemlja, kovina, voda), ki jih že imamo. To godi našemu egu, ni se nam treba prilagajati in odpirati novim izkušnjam, ostanemo na varni strani in lahko blestimo v svoji uveljavljeni vlogi. Partner, ki bi energijsko uravnotežil horoskop, ki bi imel tako imenovani podporni element, nas bi »prisilil«, da bi se ukvarjali z življenjskimi temami, ki smo jih do zdaj zanemarjali, da bi razčistili zadeve, ki nas že dolgo težijo in ovirajo pri razvoju, da bi se spopadli s strahovi, ki smo jih do zdaj raje odrivali. S pomočjo kitajskega horoskopa torej lahko ugotovimo, kakšnega partnerja potrebujemo in kakšnega si želimo (to pogosto ni isto) ter seveda, kakšnega partnerja imamo.

V feng shuiju izhajamo iz načela, da imajo vse stvari energijo, ki jo sprejemajo in oddajajo. To pomeni, da okolje, v katerem živimo, vpliva na nas, kot mi vplivamo na njega. Lahko bi torej rekli, da je naše bivalno okolje odraz naše notranjosti. Prav neverjetno je, kako malo ljudje poznajo in upoštevajo ter sprejemajo povezavo med okolico, ki jih obdaja, in psiho. S kolegi se pogosto pogovarjamo o tem in iščemo tovrstne povezave. Skoraj pravilo je, da imajo ljudje, ki živijo v kaotičnih stanovanjskih razmerah, težave s partnerjem. Nered, umazanija in preveč stvari se odražajo tudi v duši stanovalcev.

V isti kategoriji: