Msm prah – vir lepote


Zadnje čase se ljudje vse bolj zavedamo, da lepota prihaja od znotraj. Nobena kozmetična nega namreč ni tako učinkovita kot je skrb za zdravo telo z veliko gibanja in zdravo prehrano, s čemer lahko dosežemo, da sena zunanjosti, torej na koži, manj poznajo znaki staranja. Nenazadnje obstajajo že nekaj časa teorije, da je staranje dejansko stanje, na katerega lahko precej vplivamo in ga bomo znali enkrat v prihodnosti tudi zaustaviti – telo se ne bo staralo, saj bo to preprečeno. Dokler še nismo tako daleč, pa se lahko zoper staranje borimo tudi brez dragih kirurških posegov, ki spreminjajo videz – s pomočjo prehrane, ki pomaga celicam, da ostajajo mladostne in zdrave, da dobro delujejo in ne podležejo vplivom okolja, na primer prostim radikalom.

Zakaj je msm prah vir lepote?

Msm prah je pravzaprav prah naravnega materiala, katerega glavni kemijski element je žveplo. Kljub temu, da ob misli na zdravje in lepoto nihče najprej ne pomisli na žveplo, gre za element, ki je bistven za zdravje kože in tudi las ter nohtov. Z rednim uživanjem lahko precej vplivamo na svoj videz, kajti samega žvepla (in to še v primerni obliki,) dobimo s sodobno prehrano premalo. Uživati ga moramo torej kot prehranski dodatek.
Msm prah je primeren za dolgoročnejše vsakdanje uživanje, večina ljudi pa se zanj odloči tako zaradi želje po lepšem videzu, kot tudi zaradi drugih zdravstvenih težav. Msm priporočajo mnogi zdravilci in tudi dermatologi in kozmetičarke, nenazadnje pa je žveplo tudi sestavina mnogih farmacevtsko izdelanih proizvodov.

msm prah

Kam po msm prah?

Msm prah vam je na voljo v marsikateri trgovini z zdravo prehrano, superživili in prehranskimi dodatki, prav tako pa ga lahko povsem enostavno naročite preko spleta. Opozoriti velja, da je treba biti pri prehranskih dodatkih z msm prahom predvsem pozoren na sestavo. Kupite lahko čistega, kar je običajno najbolj priporočljivo, ali pa kombiniranega z drugimi učinkovinami, namenjenimi izboljšanju videza oziroma predvsem zdravju kože, las in nohtov.
In kako ga lahko uživate? Čisti msm prah je najbolje vmešati v kakšen sadni ali zelenjavni napitek.

Preberite si še naslednji članek: Spirulina pomaga tudi pri hujšanju

Spirulina pa ni poznana samo kot superhrana. Je ena od najstarejših oblik življenja na našem planetu.

Kaj lahko dosežemo z uživanjem msm prahu?

Tako kot pri drugih prehranskih dodatkih tudi za msm prah velja, da zagotovo ne more poskrbeti za čudeže. Če imate na primer zelo slabe lase, nikar ne pričakujte, da se boste že po nekaj dneh prebudili s pravo kraljevsko grivo – res pa je, da se bo stanje počasi izboljšalo in slej kot prej boste opazili razliko.

https://www.youtube.com/watch?v=C6-Re2xAvcA

V isti kategoriji: