Medicinski pripomočki za kopalnice in sanitarije


Na trgu lahko izbirate med številnimi pripomočki za kopalnice in sanitarije, ki so primerni tako za domačo kot tudi za hospitalno uporabo, in to v različnih izvedbah. Na voljo so toaletni stoli, povišice za straniščne školjke, nočne posode, sedeži za kad ali tuš, oprijemala za kopalnice ter stranišča. Invalidski pripomočki za kopalnico morajo biti kakovostne izdelave.

Med pripomočke za toaleto sodi tudi sobni WC stol oziroma sobni toaletni stol v različnih izvedbah. Najpomembneje pa je, da je bil takšen pripomoček narejen pod okriljem priznanega proizvajalca. Predstavljamo vam nekaj odličnih primerkov tovrstnih produktov.

Zložljiv toaletni stol

Zložljiv toaletni stol se lahko uporablja tudi kot WC povišica z ročaji. Ima zložljiv jekleni okvir, ki je prevlečen s prašno barvo. Vključuje sedež s pokrovom, WC vedro, po višini nastavljive noge ter nedrseče gumijaste natike.

Pred nakupom tovrstnega sobnega WC-ja bodite predvsem pozorni tudi na nekatere tehnične podatke. Preverite celotno širino, notranjo širino, skupno globino, višino sedeža od tal, skupno višino, dimenzije sedeža, težo in ne nazadnje še maksimalno nosilnost.

WC stol za starejše
Med pripomočke za toaleto sodi tudi sobni WC stol oziroma sobni toaletni stol v različnih izvedbah.

Toaletni stol s kolesi

Na voljo je tudi sobni WC stol na kolesih. Vključuje 4 kolesa, zadnji dve imata zavoro. Takšen stol je opremljen z odstranljivimi in po višini nastavljivimi podnožniki. Prav tako ima zložljiva naslonjala za roke ter plastično posodo. Sedež je lahko izdelan iz umetnega usnja, pod njim je plastični pokrov.

Tudi pri tej vrsti toaletnega stola pred nakupom preverite vse potrebne tehnične podatke. Sicer pa vam je sobni WC stol na voljo v več barvnih odtenkih. Ogrodje je na primer modro, sedišče pa črno.

Toaletni stol za tuš

V specializirani prodajalni s kakovostnimi medicinskimi pripomočki za kopalnice in sanitarije vam je na voljo tudi toaletni stol za tuš. Takšna vrsta stola je izjemno udobna, narejena iz aluminija. Ima naslonjalo z nastavljivim kotom. Naslona za roke se lahko odstranita, prav tako podložniki.

Oblazinjeni sedež ter naslon sta izdelana iz mehkega poliuretana, ki uporabniku omogočata še večjo mero udobja ter prijetnega počutja. Vzglavnik je nastavljiv po višini in globini. Vsa štiri kolesa vsebujejo zavoro. Okvirna cena ta takšen sobni WC stol je okoli 500 evrov.

Vse omenjene vrste toaletnih stolov so vam za ogled in nakup na voljo tudi v priznani spletni prodajalni.

Preberite si še naslednji članek: Pot posameznika do boljšega življenja

Velikokrat slišimo, da moramo “osebno rasti”. Toda, kaj sploh pomeni osebna rast? Katera področja zajema? In zakaj je dobro za nas, da se z njo ukvarjamo?

V isti kategoriji: