Vrhunsko glasbeno izkustvo s Chromecast Audio


Ste še pred nekaj leti sanjali o tem, da bi imeli doma vrhunske naprave za poslušanje glasbe ali hišni kino, ki bi vam omogočal, da sta popolna tako zvok kot slika? Pravzaprav je to že stvar preteklosti in za uživanje v glasbi ali gledanju posnetkov vam ni več potrebno kupovati velikih, dragih naprav.
chromecast-audio
Googlova mini napravica Chromecast, v klasični ali Chromecast Audio izvedbi, vam namreč omogoča oboje: da na televiziji gledate posnetke, ki jih imate na drugih napravah, ali pa preko ozvočenja poslušate glasbo.

Kaj sta Chromecast in Chromecast Audio?

Gre za majhen, tehnološko dovršen adapter, ki je na voljo že v drugi izvedbi,že prva generacija pa je bila hitro razprodana in je napovedala, da se bomo zavoljo interesa potrošnikov lahko veselili izboljšav. Klasični Chromecast vam omogoča, da svojo najljubšo napravo, na primer mobilni telefon, enostavno povežete s televizijo, ter tako uživate v gledanju filmov in domačih posnetkov s telefona oziroma igrate igrice, za katere uporabljate sicer telefon. To pomeni, da za vse, kar najraje počnete na telefonu, nimate več majhnega ekrana, ki meri po diagonali le deset ali petnajst centimetrov, temveč za ekran uporabljate vašo klasično televizijo – razlika v velikosti je očitna.
Chromecast Audio pa je specializiran za zvok. Namesto v televizijo ga vključite v zvočnik oziroma ozvočenje in glasba z vašega telefona, tablice ali prenosnika se takoj predvaja. Chromecast Audio omogoča izjemno čistost zvoka, brez motenj, torej si lahko privoščite tudi vrhunsko glasbeno izkustvo.

Chromecast, Chromecast Audio ali …

Kakšno prednost prinašata Chromecast in Chromecast Audio? Prvi vam omogoča povezavo s televizijo kot zaslonom, kar pomeni, da je odličen za najrazličnejše prezentacije, saj lahko brez težav uporabljate materiale s tablice ali telefona. In tudi doma ni nobene potrebe, da bi kupovali pametno televizijo z dostopom do spleta! Youtube in igrice ter vse druge aplikacije, ki jih uporabljate na telefonu, boste preprosto upravljali s telefonom, predvajali oziroma gledali pa na svoji veliki televiziji.

Chromecast Audio pa vam povsod, tudi tam, kjer nimajo bluetooth zvočnikov, omogoča, da predvajate glasbo iz svojega telefona, tablice, prenosnika. In ne le na enem zvočniku, temveč tudi na sistemu ozvočenja. Primeren je torej tudi za velike prostore, na primer dvorane ali gostinske lokale, ne zgolj za doma.

V isti kategoriji: